Pai in ce o priveste pe amica mea Iuliana din Leipzig, tocmai asta e: de placut ii place si ei Dimmu Borgir, deci nu era vorba sa dea bani pt. ceva care sa nu-i placa. Si apoi, cum ziceam, nici nu era o suma mare. Ai ei ii trmimit bani 800 euro in fiecare luna si o tin la facultate in Leipzig; ea plecase initial in Leipzig cu o bursa, DAAD-Semesterstipendium, si a ramas in continuare acolo sa isi termine studiile, si-a convins parintii ca decat sa plateasca taxa la Uni Ovidius de aici din Constanta, care e de kko, mai bine face o facultate ca lumea in Leipzig, centru universitar cu traditie si printre cele mai bune din Germania in ge priveste studiul germanisticii. Ai ei, si parintii si sora mai mica, sunt la munca in Italia si ii trmit ei bani in Germania si o tin la studii, de aia zic ca are de unde. Acolo nu e viata chiar asa scumpa, Leipzig e si in fosta RDG, unde viata e inca un pic mai ieftina decat in fosta RFG. Am fost si eu la studii in Germania, la Heidelberg si Frankfurt am Main, am vizitat, printre altele, si orase est-germane si stiu ca la 800 euro pe luna, traiesti bine mersi acolo. Ea sta la camin, deci nu da o gramada de bani pe cazare, iar mancarea nu e foarte scumpa acolo, ba unele chestii sunt mai ieftine decat la noi in Romania, apoi eu i-am zis sa nu dea bani pe carti, care intr-adevar sunt scumpe, asta asa e, dar le gaseste moca la biblioteca si le trage la xerox ieftin; dupa Uni si asa nu ii mai trebuie. Deci bani ar avea, numai ca ea asa era si cand era inca aici in Romania si e clar ca nu s-a schimbat deloc: degeaba are bani, ca nu bine ii primeste, ca foarte repede ii cheltuieste, si aproape numai pe prostii. De muncit, nu a muncit in viata ei, are 28 de ani si nu face nimic; ar putea sa isi ia si in Leipzig un job part-time, daca prin absurd chiar nu i-ar ajunge banii de la ai ei, fiindca acolo majoritatea studentilor muncesc sa mai faca un ban, nu doar studiaza, si deja si la noi de mult e obiceiul asta, foarte multi studenti ori isi iau un job, ori dau meditatii sau fac traduceri, asa faceam si eu in facultate; ca sa nu mai zic ca sora ei mai mica muncea inca din liceu si mergea si la scoala; dupa ce si-a luat bacul, a plecat si ea in Italia la parinti si la munca si s-a apucat si de facultate acolo. Dar Iuliana sa munceasca? N-ai sa vezi! Totdeauna a trait din bani de la parinti si de la sora ei mai mica, iar bietii oameni intotdeauna i-au trimis destul, ba inca ii trimiteau si in plus, ca ii pacalea mereu ca ii trebuie bani pt. una sau alta. Nu mai zic ce a facut: cand a dat admitere aici la Uni Ovidius, a intrat prima pe loc cu taxa, dar in toamna, cineva care intrase pe loc fara taxa, a dat si in Bucuresti admitere si a intrat si a elivberat locul de aici din C-ta, iar Iuliana, care era prima sub linie, a ajuns peste linie, deci pe loc fara taxa. Nu le-a zis nimic la ai ei despre asta, i-a mintit in continuare ca e la cu taxa si le cerea bani de taxa. Si multe altele. Deci aia e, are bani, dar nu stie ce sa faca cu ei si ii cheltuie pe prostii si chestii inutile, in loc sa se duca la concerte. Nu mai zic, Iuliana e in Leipzig din toamna lui 2003 si nici macar intr-un singur an de cand e acolo nu s-a dus la Wave-Gotik-Treffen, festival de renume mondial care e acolo, exact in Leipzig, sub nasul ei!!! Na, zi si tu, Lake, daca fata asta nu da norocului cu piciorul! Ma rog, treaba ei. Cat despre mine, m-as duce si eu la concerte afara, dar e cam greu sa calatoresc, plus ca am si anumite probleme personale pe moment, legate de schimbarea unor acte, probleme care cred ca m-ar impiedica momentan sa trec cu bine granita, dar sper sa se rezolve cat mai repede si daca da, sper sa practic si eu cu succes in viitor turismul muzical si sa merg la cat mai multe concerte oriunde in lume oi putea, macar in tarile Europei, ca peste ocean e mai greu de ajuns.