Author Topic: Romania?  (Read 218516 times)

Adrimon

• User
  • *
    • View Profile
Re: Romania?
« Reply #810 on: November 25, 2006, 04:14:35 PM »
Exista vreo sansa ca dvd-ul celebrators of becoming de la bestial.ro sa fie un fals?!
Nu stiu cum e cu shopingul de pe site-urile straine,pt ca nu am incercat...ma gandeam sa comand cate ceva de pe therion store dar vad ca oferta e cam saraca :(

Thx pt info,teufelssohn!

Si daca tot am deschis subiectul....cum iti dai seama daca un tricou e original sau nu?Am gasit unele intr-un magazin(sir) si erau peste 40 ron...oare sunt originale sau doar calitatea e mai buna??
Follow via nocturna and luna...
In the deepest forest
In the deepest dark
You will find the fire
And this secret path!

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #811 on: November 25, 2006, 07:19:06 PM »
Nu stiu daca boxul COB de la bestial e original sau fals, dar cert e ca e mai scump decat in strainatate. Daca il iei de la Napalm Records, e la doar 35 Euro, ceea ce vine cam 1.215.000 si nu la 1.800.000 ca la bestial. ma rog, ar fi taxele postale de 12,50 Euro, si chiar si asa, daca nu mai iei altceva, ar veni 47 Euro, deci cam 1.650.000 si ceva de lei vechi, deci si cu taxe cu tot, si asa tot e mai ieftin decat la bestial.ro.

Dar asta de 12,50 Euro e taxa pausala pt. comenzi intre 31 si 60 Euro, deci ori comanzi doar COB la 35, ori mai iei ceva pana la 60, tot 12,50 Euro platesti taxe postale. De aia ziceam ca daca mai iei ceva pana la 60, e mult mai rentabil, ca au unele produse ultrareduse de pret, care in alta parte le gasesti de cateva ori mai scumpe (de pilda un CD full, cum e Lacrimas Profundere - burning: a wish la Napalm Records, care l-a si scos, s-a tot redus de a ajuns doar 4 Euro (in RO nu mai iei nici macar un CD romanesc la pretul asta!), iar in alte parti l-am vazut si la peste 15 Euro, acelasi CD! Si multe alte chestii, daca te uiti pe siteul lor, sigur gasesti ceva ca sa se faca suma pana la 60 si chiar si peste; la peste 60 platesti pausal 22 Euro taxe postale, indiferent daca iei marfa de 61 sau de 300 Euro sau de cat o fi. De asta zic ca merita luat de la ei.
"Life is the great indulgence - death, the great abstinence. Therefore, make the most of life - HERE AND NOW!"

Anton Szandor LaVey

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #812 on: November 25, 2006, 08:07:03 PM »
Tot la 35 Euro mai gasesti COB si la nuclearblast.de, dar acolo am incercat sa cumpar diverse chestii de 2 ori si nu mi-au acceptat cardul si nici nu mi-au oferit vreo explicatie legat de acest lucru, desi le-am scris mail si am cerut explicatii si le-am zis ca in alte shopuri online imi merge cardul. De asemenea le-am cerut o alternativa de plata, ori Western Union (care are comisioane mari, dar in lipsa de altceva, o faci si pe asta) ori altceva, dar nu mi-au oferit-o, deci nu am reusit sa cumpar de la ei. Problema e ca si daca e sa poti cumpara, nu prea se merita la comenzi de valoare mica, fiindca au taxe postale foarte mari: 28 Euro pausal pt. rest of the world, ca RO inca nu e in UE.

Deci daca e sa iei doar COB de la ei, nu se merita, ca mai dai aproape inca pe atata pe taxele postale; merita daca faci o comanda mare, de minim 200 Euro, ca atunci 28 Euro e putin. Ori singur, ori in asociere cu unul sau mai multi amici si plateste unul cu card, iar restul ii dau apoi banii contravaloarea a ce isi cumpara fiecare + partea lui de taxe postale.

De cumparat ai avea o groaza ce cumpara, daca ti-ar accepta cardul, ca si Nuclear Blast au o groaza de chestii la oferta, de pilda un LS Nightwish Planet Hell la doar 9 Euro, care in shopul oficial Nightwish e 21,90, acelasi, identic, deci diferenta e enorma. La Nuclear Blast mai au doar masura M, dar le-au avut pe toate si s-au dat. Si sigur sunt originale, fiindca seamana leit cu cele din shopul oficial. Au avut si tricouri Planet Hell, ultrareduse la doar 6,66 Euro (mai ieftin decat un tricou neoriginal de 25 RON la bestial!), dar s-au dat toate. Si io am vrut sa-mi iau, dar nu am putut fiindca nu mi-au acceptat cardul. Acuma mai au Nightwish Bronze Logo reduse, TS si LS, dar tot Planet Hell arata mai bine si tot degeaba, ca nu pot sa cumpar.

Si uite ce de articole de piele au, la preturi super de super, mult mai ieftine decat in Romania! Pai au la 79,99 un pardesiu de piele naturala, nu imitatie, un Ledermantel lung pana in pamant:

http://shop.nuclearblast.de/showbands.php?kategorie=Accessoires&bandname=Ledermantel&group=LEATHER&groupname=LEATHER&internettext=Leather+articles

Daca dai click pe ochi, il si vezi, iar apoi pe poza pt. marire. Al doilea model, Patchwork, imi place mai mult decat primul, bestickt.

Unde iei la noi asa ceva la asemenea pret? Nici la second-hand nu gasesti asa ieftin. Si pantaloni de piele, si geci de motor, bocanci si tot felul de chestii super de super. Abia astept sa vad daca de la 1 ianuarie 2007 incolo, dupa ce Romania o intra si ea in UE imi accepta astia cardul sa pot sa cumpar de la ei, ca io pardesiu din ala tot vreau sa-mi iau. Sper sa nu se dea pana atunci sa se epuizeze stocul.
« Last Edit: November 25, 2006, 08:10:21 PM by teufelssohn »
"Life is the great indulgence - death, the great abstinence. Therefore, make the most of life - HERE AND NOW!"

Anton Szandor LaVey

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #813 on: November 25, 2006, 09:10:34 PM »
Cum e cu vama la cumparaturile din strainatate:

De la bun inceput trebuie sa precizez ca depinde de vames. Toate coletele din strainantate vin la un anumit oficiu postal, unde e si vama, la noi in C-tza e OP 11 din Tomis III singurul din tot orasul. In Bucuresti s-ar putea sa fie mai multe, probabil cate unulo pt. fiecare sector, dar nu stiu exact. Ei, cand primesti aviz acasa ca a venit coletul, scrie pe el si la care OP trebuie sa te duci dupa el. Te duci cu avizul si cu CI, stai la coada, semnezi pt. colet, dar nu ti-l da inca. Mai stai la o coada sa intrii in vama, intr-o incapere alaturata, unde intra numai tot cate un om. Pachetele in valoare de pana in 45 Euro nu se vamuiesc, cu conditia sa nu aiba produse de alcool, tutun si electrice si electronice. De aia ziceam ca mare minune face Napalm Records ca declara pachetul de valoare mult mai mica decat e, sub 45 Euro, asa ca nu platesti nimic.

Nici la pachetele mari nu platesti decat 15.000 la tanti de la posta taxa de colet mare, asa ii zice, dar la vama nimic, insa asta numai daca dai peste un vames de treaba. Dar daca ai ghinion si dai peste unul nashpa, e nasol, fiindca te pune sa platesti taxe vamale care sunt minim 20% din valoarea coletului (depinde de continut, ca ei au acolo o lista cu taxele la diverse tipuri de produse), iar daca vede si factura inside, ai pus-o. La textile si articole de piele e 30%, ca am platit si io odata cand am avut ghinion. Daca ai declaratia furnizorului cum ca produsele sunt de origine UE, platesti doar TVAul de 19%. Dar daca nu sunt de origine UE, e nasol.

Eu am patit o chestie de asta nasoala, de am platit 3.000.000 si un pic la un colet de 200 USD, din Israel, deci nu dintr-o tara UE, iar coletul continea niste bocanci de piele, niste bascheti , niste pantaloni army de la IDF (Israel Defece Force, adica ZAHAL, Israel Army), 2 tricouri cu IDF si cu LOTHAR (Israel Antiterror School), un medalion de inox cu lant cu bilutze, o sapca si inca una gratis, cadou din partea magazinului (pana acuma toate magazinele din Israel de unde am cumparat mi-au dat si ceva cadou, nu exista sa cumperi la ei si sa nu dea si cadouri, astia sunt adevarati comercianti si nici nu iti pun corectitudinea la incercare, nu iti cer sa le trimiti copii scanate dupa card sau faze de astea cum fac majoritatea shopurilor din UE). Deci nu aveam electrice in pachet sau de astea. Dar asta e, la vama era o dinozaura de asta comunista si a trebuit sa platesc, ca altfel nu imi dadea coletul. Am incercat io sa-i dau 500.000 acolo si sa nu imi faca chitanta, dar de unde? A tipat la mine ca sa zic mersi ca nu ma acuza de tentativa de dare de mita. N-am avut ce face, am mai adus bani, ca nu aveam destui la mine,  si am platit, mi-a dat chitanta semnata si stampilata si asta a fost. Si altii au patit-o cu aia, niste baieti care erau la coada in fata mea au avut un blitz si ceva cablu, incarcator, naiba stie ce, oricum tot o accesorie de aparat foto si i-a pus tamba aia sa platerasca 12 milioane vama!

E nasol ca pachetul sa aiba factura inside. De aia e bine sa rogi cand faci comanda ca, daca se poate, magazinul sa nu trimita factura inside, ca daca nu e, nici nu are vama ce sa taxeze. Si de asemenea shopul sa declare pachetul de valoare mai mica decat e, sub 45 Euro. Dar nu toate shopurile sunt de acord cu asta.

Ce e de facut in asemenea cazuri si la comanda mare? Iaca: trebuie pandit. Vamesii, cel putin la OP 11 la noi in C-tza se schimba in fiecare luna. Deci de la 1 la 30/ 31 ale lunii e unul, acelasi toata luna. Dupa aia, luna viitoare e altul, toata luna. Si tot asa, e prin rotatie. Trebuie mers la inceput de luna la posta si vazut cine e in vama; daca ai experienta si deja stii care sunt de treaba si care nashpa, e ok, daca nu, intrebi lumea care sta la coada si vezi si reactiile, daca ies bucurosi oamenii din vama sau injurand suparati. Daca e cineva ca lumea la vama, faci imediat comanda, ca sa vina pana la sfarsitul lunii. Daca nu, astepti luna viitoare, poate ai mai mult noroc si vine un vames de treaba. Insa exista riscul sa se vanda produsul sau o parte din produsele dorite si sa nu le mai gasesti.

Problema e si la comenzile cu intarziere, cum e la cei de la dis-order.com din Olanda: au trimis coletul dupa mai mult de o luna, de s-a schimbat vamesul intre timp. De 2 ori am patit la fel cu comenzi de la astia si de 2 ori am avut noroc si am nimerit vames de treaba, care nu mi-a cerut nimic, a vazut ca erau doar CDuri si 1-2 tricouri sau LSuri, a inteles ca le iau pt. mine, nu sunt firma, nu sunt reseller sau ceva si m-a lasat in pace. Oricum e bine sa te interesezi sa aflii exact care e treaba in Bucuresti.

Anton Szandor LaVey

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #814 on: November 25, 2006, 10:42:38 PM »
Cum e cu plata cumparaturilor online din strainatate:

E la latitudinea vanzatorului, de aia pe site trebuie citita sesctiunea Terms and conditions sau cum s-o numi, AGB (Allgemeine Geschäftsbedingungen) la siteurile nemtesti. Daca nu accepta plata cu card sau WU (Western Union), e nasol, ca alta varianta din tara noastra nu stiu care ar mai fi posibila.

Unele shopuri vor doar plata prin Paypall, iar la noi nu merge, daca incerci sa iti faci un cont pe paypall.com, ti se cere sa iti selectezi tara dintr-o lista, iar Romania nu e pe lista cu pricina. Daca incerci sa-i fraieresti si sa selectezi o tara din cele existente, tot se prin ei, dupa IP, si daca folosesti proxiuri, naiba stie, dar au cum sa te prinda si de regula efectul e stergerea contului paypall. Si cum ai bani transferati din contul real din banca ta in contul virtual paypall, in momentul in care ti-l sterge, perzi toti banii ce ii ai in el si fara sanse de recuperare.

Pt. plata cu card, trebuie sa ai un card valabil, cu care sa poti cumpara online. Eu am un MasterCard emis de Raiffeisen, iar contul aferent e in USD. Se poate sa deschizi si cont in Euro, dar mie mi-e mai util in USD, ca mai primesc bani din SUA in el. Pt. deschiderea contului, daca nu ai deja unul, te duci la banca, trebuie sa ai la tine buletinul si bani destui, suma minima pt. deschiderea contului; asta difera de la banca la banca. La Raiffeisen e 60 USD sau 60 Euro, care doar trebuie sa ii ai la deschidere, dupa aia poti sa ii cheltuiesti, nu e suma minima care trebuie sa o ai permanent in cont. Zici ca vrei un cont cu card ca sa poti cumpara online cu cardul si pe siteuri romanesti si mai ales pe siteuri straine, tanti aia iti da sa completezi niste formulare si depui banii la ghiseul bancii, ti se face o copie dupa buletin, ti se da un rand de formulare tie si un rand ramane la banca, apoii dupa vreo saptamana iarasi te duci la banca sa iti dea cardul, ca nu ti-l face pe loc. Si mai semnezi un rand de formulare pt. a putea face cumparaturi online, ti-l activeaza si gata. Cand expira (la Raiffeisen e la un an, nu stiu daca si la alte banci e la fel), primesti o scrisorica acasa cum ca noul card te asteapta sa-l ridici. Il dai pe cel vehi inapoi la banca si iti da altul nou, valabil un an in plus, cu acelasi nr. si acelasi pin ca si cardul vechi, cu nr. de verificare diferit (ala de pe verso, ultimele 3 cifre). Contul il alimentezi fie cu plati in numerar la ghiseul bancii, care se pot face si il lei, nu neaparat in valuta in care ai contul; zici la tanti aia ca vrei sa depui in contul nr. ... echivalentul a X USD / Euro, dar platesti echivalentul in lei, iti zice cati lei trebuie sa-i dai si te trezesti in cont cu echivalentul in USD sau Euro, depinde cum ai contul. De asemenea, poti primi bani in cont, in aceeasi valuta cu a contului, prin transfer bancar dintr-un cont in altul (Kontoüberweisung), de pilda daca ai rubedenii in strainatate sau ceva.

Nu toate siteurile accepta cardul, desi au afisat pe site ca accepta plata cu card. Deja am povestit ce am patit cu Nuclear Blast. La fel am mai patit cu metalmerchant.de, un retail shop al lui Massacre Records parca. Am facut comanda, nu a venit, am vazut ca nici nu mi-au luat bani de pe card, le-am scris mai multe mailuri sa stiu ce si cum si au raspuns intr-un tarziu ca nu accepta plata cu card din tari non-UE. S-ar putea si la Noclear Blast sa fie tot asta motivul, dar ei nu mi-au raspuns la mailuri, asa ca de la ei nu am nici o explicatie. La fel, Century Media USA, am incercat sa iau de la ei niste chestii, acuma ca e in reconstructie Century Media Europe si UK, si mi-au scris ca ei nu accepta plata cu card decat daca e emis de o banca din SUA sau Canada, fiindca altfel cica nu pot verifica autenticitatea cardului si se tem de fraude. Dar au fost civilizati, au raspuns foarte prompt si cel putin m-au lamurit. Iar daca totusi insist sa cumpar de la ei, atunci numai prin IMO (International Money Order, care habar n-am ce este); pana la urma am gasit in alta parte produsele ce le voiam dela Century Media USA si nu m-am mai complicat cu IMO. Nici la dis-order.com Olandda nu am putut plati cu card, adica mi-au scris ca au incercat sa imi ia bani de pe el si nu au putut, alta posibilitate ar fi fost sa trimit bani in plic bine ascunsi, dar e foarte riscant, ca e posibil sa-i fure pe drum, asa ca le-am propus WU si au acceptat.

WU e Western Union si e plata in numerar. Adica mergi la o locatie WU, ori la un oficiu postal ori si mai bine la o banca unde e si acest serviciu, ca e mai putin coada decat la posta, completezi un formular alb cu verde cu datele tale si cu datele persoanei care trebuiie sa ridice banii (pe care le-ai cerut si primit in prealabil pe mail), il duci la ghiseu, dai buletinul, dai si banii ori in valuta ori in lei contravaloarea la cursul zilei plus comisionul de transfer WU, care e cam mare, din pacate si e pausal, adica de la 1 la suma X e un comision, acelasi, nu conteaza ca trimiti 1 dolar / Euro sau mai multi pana la plafonul X, apoi  de la suma X + 1 pana la suma Y depusa, comisionul e altul, apoi de la suma Y + 1 la suma Z e alt comision; deci sa ai grija la plata prin WU ca nu cumva sa depasesti suma minima X, Y etc., fiindca doar pt. un singur dolar sau Euro in plus pe care il trimiti, daca ai depasit plafonul, dai mai multi dolari sau Euro in plus la comisionul de transfer. Nu mai le tin minte, comisioanele de transfer, dar daca mergi la o locatie WU, sunt afisate, le copii si acasa in functie de ele faci comanda, avand grija sa nu depasesti plafonul. Avantajul WU este rapiditatea: cum ai depus banii, trimiti o copie scanata dupa exemplarul de formular autocopiativ care ti-l da tie sau doar ii trimiti pe mail numarul tranzactiei (dar e mai bine tot formularul, ca e dovada ca plata a fost intr-adevar facuta si ca nu le dai un nr. din burta), iar persoana care trebuie sa  ridice banii deja se poate duce si ii poate ridica, in aceeasi zi.

Bani in plic, cum accepta unele siteuri (inclusiv Therion Store stiu ca accepta si varianta asta), la sume mici, 10 / 20 USD sau Euro hai sa zicem ca mai e cum mai e, cumperi o banctota, una singura sa zicem de 20 daca e, deci nu 4 de cate 5 sau ceva, ca e mai bine una, e mai subtire, o lipesti cu scoci intr-o felicitare si o trimiti, preferabil recomandat, chiar daca e mai scump, ca e mai sigur sa ajunga. Dar la sume mari de peste 20 USD sau Euro, eu nu as risca sa-i trimit asa, fiindca baniii pot fi furati din plic, la noi posta nu e chiar asa de incredere; si din plicuri si chiar si din pachete inca se mai fura cateodata lucruri si bani.

Deci Adrimon, cam asta e: plata cu card e cea mai rentabila, unde se poate, daca nu se poate si vrei musai cumparatura atunci prin WU, iar unde nic asta nu si nu, asta e. Poate o fi mai bine dupa 1 ianuarie 2007, daca o intra si Romania odata in UE.

Anton Szandor LaVey

Adrimon

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #815 on: November 25, 2006, 11:07:29 PM »
Oh...merci ca mi-ai impartasit din experienta ta(si se vede ca ai avut destula)!
Minunata lumea asta a cumparaturilor online...chestia e sa iei ceva de calitate si la un pret cat mai bun....
Sper sa am noroc,ca daca platesc mai multa decat as plati daca as lua de aici din romania e nashpa(ceva la aceeasi calitate ma refer) :|
Oricum...o sa astept concertul therion...sa vad daca s-o vinde ceva p-acolo...

Merci pe sfaturi...o sa-mi fie de ajutor cu siguranta!
In the deepest forest
In the deepest dark
You will find the fire
And this secret path!

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #816 on: November 26, 2006, 12:46:01 AM »
Cu multa placere. Din pacate nici eu nu le stiu chiar pe toate, sunt o groaza de chestii pe care nu le stiu nici eu. Poate mai stie lumea lucruri in plus.

Calitate gasesti cu siguranta mai buna la produsele originale decat la cele neoriginale, iar daca e sa iei originale din tara, nu stii sigur daca chiar sunt originale (vezi exemplul bestial, eu am mari dubii legat de tricourile alea) si risti sa fie uneori mai scumpe decat originalele adevarate de afara. Riscul de facaturi de afara e mult mai mic. Iar shopurile mari si ultracunoscute nu se incurca ele cu asa ceva. Napalm Records de pilda sunt ei insisi casa de discuri si produc si textile la trupele care ii au pe ei ca label, dar au si in distributie produse de la alte case, pe care le iau direct de la acele case, deci nu din surse nesigure, asa ca si acelea sunt sigur originale. La fel Nuclear Blast, la fel Century Media. Astea 3 case sunt cele mai mari si mai cunoscute in lumea rockului si metalului, deci sigur-sigur nu risti cumparand de la ele. Mare shop e si emp.de, care e mana in mana cu Century Media, dovada e si faptul ca acuma, Century Media Europe care e in reconstructie da link catre emp.de. Cei de la sound-cave.com sunt din Italia si sunt retail-shopul lui Avantgarde Records, tot o casa de discuri mare si de incredere, care si ea are shop online si e in reconstructie si al lor de o groaza de vreme si dau link catre sound-cave.com. Deci poti sa cumperi cu incredere din sursele astea, ca sigur e ok si nu iei nici o teapa.

La fel si din online-shopurile trupelor; pana acuma am cumparat de la Therion, unde primesti CDurle cu autograf cu marker argintiu de la Christofer Johnsson; de la Nightwish, desi e cam scump si gasesti mai ieftine aceleasi produse in alta parte, la Napalm Records sau la Nuclear Blast, dupa cum ai vazut deja; apoi de la Metallica (astia cer sa completezi un formular, sa-l semnezi si sa-l scanezi si sa il trimiti la ei, precum si copie scanata dupa card la fiecare cumparatura; alte cer asta shopuri doar la prima cumparatura la ei, foarte putine nu cer deloc), apoi de la Lacrimosa, de fapt de la labelul lor Hall of Sermon. Si de la Rotting Christ am facut cumparaturi pt. un amic care e innebunit dupa ei si nu are calculator acasa si i-am zis ca din net-cafeuri e periculos sa faci comenzi, nu stii cine iti vede datele cardului si apoi abuzeaza de el.  Am luat de la Sakis si produse Rotting Christ si de asemenea  Thou Art Lord, care e tot o trupa a lui Sakis. Nici la ei nu merge plata cu card, cum am vrut initial, asa ca am platit prin WU, ca mi-a fost frica sa trimit bani in plic cum zic ei pe siteul lor.

Din cate locuri am cumparat pana acuma, cele mai bune in ce priveste pretul produselor, calitatea, taxele postale de expediere mici, rapiditatea trimiterii sunt Napalm Records Eisenerz, Austria si Century Media Europe, care e in Dortmund, Germania, dar momentan e in reconstructie  acuma si nu stiu cand va fi din nou online. Calitatea cea mai buna a textilelor pana acuma e indiscutabil la  Metallica, bumbac gros, dens, de foarte buna calitate, adica nu vezi prin el ca prin ciur, negru-negru, adica uniform, fara pete cand te uiti cu atentie la tricou la lumina si tot asa negru ramane si dup spalare, nu se decoloreaza daca e spalat cu Perwoll black sau asa ceva, nu mai stiu exact denumirea; cusaturile foarte bune, ata rezistenta, nu din aia care paraie si se rupe toata si se destrama cusatura cand te intinzi un pic, apoi cusaturile au si intarituri bine facute, iar imprimeurile la fel, sunt de excelenta calitate, nu se deterioreaza la spalat.

Plus ca Metallica Store tot timpul are oferte, reduceri mai mici sau mai mari la cate ceva. Trebuie pandit, vizitat siteul des, ca uneori reduc tricouri si la sub 7 dolari, eu am luat unul la 5 si ceva, St. anger, si altul la 6 si ceva, no leaf clover, cu un craniu mare si verde in fata, cu un CD intre dinti si cu un desen micut cu 4 cranii verzi in spate, in forma de trifoi cu 4 foi. Si am vazut mai apoi un tricou gri-anthrazit cu un logo rosu in fata, redus la 2.99, dar in spate nu avea nimic si aveau doar masura mica, S, lichidare de stoc, ramasita, nu am cumparat, ca era prea mic. De aia zic: trebuie pandit, ca nu intotdeauna sunt reduceri mari, iar cand sunt, dispar foarte repede, lumea le cumpara imediat. Metallica Store are insa taxe postale cam mari, ca e in San Rafael, SUA, deci la mare distanta. Cam asta e cu toate shopurile din afara Europei: au taxe postale mari. Desi uneori asta e valabil si la shopuri din Europa, cum e adipocere.com, casa mare din Franta, de unde nu am cumparat nimic cand a vazut ce taxe postale au bagat.

Si si ce am mai luat cu Metallica din alte shopuri (emp.de sau backstreet-merch.com) sunt de excelenta calitate; practic sunt tot produse de la trupa, aflate doar in distributie in shopurile respective si care se afla sau s-au aflat si in storul oficial al trupei, dar s-au terminat.

De asta zic ca merita sa iei de afara produse mai degraba decat din Romania: ai si calitate foarte buna, stii ca sunt sigur originale, riscul de  a cumpara facaturi e aproape zero si nu de putine ori si pretul e mai mic decat in Romania, daca ai noroc si gasesti oferte, reduceri de pret. Mare atentie sa ai cu vama la noi in Romania, ca siteurile sigur sunt de incredere, nu ai ce sa patesti rau cumparand de la ele; doar posta romana sa nu fure si vama sa nu te puna la sa platesti taxe cat nu face: practic doar astea doua ar fi singurele riscuri.

Anton Szandor LaVey

Motorash

• User
  • *
  • Another drinking fan with a metal problem
    • View Profile
« Reply #817 on: November 26, 2006, 08:11:33 AM »
Nu stiu daca boxul COB de la bestial e original sau fals, dar cert e ca e mai scump decat in strainatate. Daca il iei de la Napalm Records, e la doar 35 Euro, ceea ce vine cam 1.215.000 si nu la 1.800.000 ca la bestial. ma rog, ar fi taxele postale de 12,50 Euro, si chiar si asa, daca nu mai iei altceva, ar veni 47 Euro, deci cam 1.650.000 si ceva de lei vechi, deci si cu taxe cu tot, si asa tot e mai ieftin decat la bestial.ro.

La nuclear blast (care ii produce pe therion, de altfel) era in jur de 30 eur cand a aparut
Live long, die young... better never than later

Motorash

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #818 on: November 26, 2006, 08:20:34 AM »
@ Adrimon. Cand doresti sa cumperi ceva de afara si conditiile de plata implica prea multa tevatura, incearca sa contactezi trupa. multe formatii au un contact (unul din membrii formatiei) care se ocupa de merch. In felul acesta obtii si un pret mai bun, si este posibil sa iti accepte si plata trimisa intr-o recomandata. De exemplu ultimul Spawn of Possession - direct de la trupa e in jur de 14 euro, daca l-as lua de la shopul online care distribuie aici (in Danemarca) m-ar costa 20 euro + taxele de tranzactie (aproximativ 4 euro pe tranzactie).

de obicei, nu comand la shopuri online, cu exceptia celor care distribuie merch al unei case de discuri (de exemplu Nuclear Blast).
Referitor la taxele postale - la anumite shopuri taxele sunt incluse in pret, motiv pentru care vei citi pe site ca ofera preturi diferite pentru regiuni diferite.

acum am si eu o intrebare - care este comisionul / tranzactie cand platesti cu cardul online din Romania?

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #819 on: November 26, 2006, 10:33:41 AM »
acum am si eu o intrebare - care este comisionul / tranzactie cand platesti cu cardul online din Romania?

Stiu ca difera in functie de banca. La Raiffeisen Bank comisionul e 0% pt. tranzactii pe teritoriul Romaniei si 1% pt. tranzactii in strainatate. Exemplu concret de pe extrasul de cont: am tranzactie in strainatate  de: suma originala 32 Euro, adica de pe card mi-a luat echivalentul de suma debit 40,75 USD, iar comisionul e de 0,40 USD. Eu zic ca nu e mult, merita. Nu stiu care e situatia la alte banci.

Anton Szandor LaVey

Motorash

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #820 on: November 26, 2006, 10:57:49 AM »
multam tare de informatie... chiar ca merita

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #821 on: December 25, 2006, 12:50:49 PM »
Apropo de cumparaturi: a aparut in storeul oficial noul design de textile Gothic Kabbalah, dar deocamdata doar TS si LS. A aparut si un pachet promotinal ce se poate precomanda si contine digipackul Gothic Kabbalah, TS marime la alegere si un sticker care cica singur nu o sa fie deocamdata. Ma gandeam sa precomand pachetul asta special, dar dupa aia am zis ca e mai bine sa nu ma grabesc, ca poate apare si hanoracul si e mai bine sa astept pana atunci, sa le iau deodata, ca cred ca e mai rentabil asa si in ce priveste taxele postale. Tare imi doresc hanorac, sper sa arate super si sa fie cu model la fel de mare si colorat ca si TSul si LSul si cu ceva imprimat si pe maneci.

Anton Szandor LaVey

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
    • http://spaces.msn.com/members/narwen0/
« Reply #822 on: December 28, 2006, 04:49:02 PM »
Hey, lume!

Sectiunea a fost cam moarta in ultimul timp... m-am gandit s-o invii putin ca sa va urez un an nou fericit, cu multe beri baute in compania prietenilor si sa se implineasca toata lista "de acum incolo..."  :-D

Cheers, la multi ani si la multi bani!  :lol:

Livi
Somos los Reyes del Silencio. Solo con el Mar compartimos el privilegio de romperlo.

Elenn' siluva lumenn' omentienvo.

ViruS

• User
  • *
  • You Will Never Walk Alone (LIVERPOOL)
    • View Profile
    • http://spaces.msn.com/members/ViruSaT/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1&_c=
« Reply #823 on: December 29, 2006, 03:21:10 PM »
Ce bani? dai naibii  :mrgreen: Mi-am luat permisu ,mai biine de atata nu se putea :))
Dap si eu va urez 1 an nou fericit tot tacamu.. etc etc  :-P :lol:

Bafta!

daina182

• New User
  • *
    • View Profile
Re: buna seara tuturor
« Reply #824 on: December 29, 2006, 06:01:47 PM »
salutare tuturor celor de aici...acum am reusit si eu  sa ma  inscriu..in sfarshit merge forumul si pe site-ul asta,he he he.Ati fost cu totii la concert pe 9 decembrie presupun.Cum vi s-a parut?
asta a fost o introducere,dar de fapt eu am o alta intrebare,si anume:Am vazut videoclipul de la Rise Of Sodom and Gommorah,filmat in 1998 la concertul therion din polonia.Vocalista era o tipa subtzirica,foarte foarte dragutza...are careva idee cum o chema si cu ce trupa canta in clipa de fata?

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #825 on: December 29, 2006, 06:29:50 PM »
Salutare Daina,
Pe tipa o cheama Martina Hornbacher. Cateva informatii despre ea gasesti aici

Si ca tot se schimba anii in curand, va urez sa aveti parte de unul minunat plin de bucurii. La multi ani  :-)
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes.

Adrimon

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #826 on: December 31, 2006, 12:33:05 PM »
La multi ani si voua!SA fim fericiti si bogati....din toate punctele de vedere!Betie placuta de revelion! :D
In the deepest forest
In the deepest dark
You will find the fire
And this secret path!

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #827 on: December 31, 2006, 12:36:42 PM »
Petrecere frumoasa tuturor de Revelion si un An Nou fericit si bogat, cu sanatate, prosperitate si realizarile pe care si le doreste fiecare. La multi ani!

Anton Szandor LaVey

Light.of.Rigel

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #828 on: December 31, 2006, 09:52:34 PM »
La multi ani!!! Si cum s-ar zice... heavy new year!!  :-D Sa ne vedem la cat mai multe concerte in 2007!!!
"Grove of Tuoni, grove of peace!
There all strife and passion cease.
Distant the treacherous world." (Aleksis Kivi)

MissSwan

• User
  • *
  • I'm a lady, not a rock bitch
    • View Profile
    • http://www.myspace.com/miss_swan_
« Reply #829 on: January 01, 2007, 09:05:33 PM »
Heavy New Year ;D buna asta... si din partea mea cat mai multe bucurii si impliniri anul asta!
Proud Mats Levén Fan
(15 Therion shows and counting)

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
« Reply #830 on: January 03, 2007, 10:35:11 PM »
Iar trebuie inviat sectiunea, oameni buni? Scrieti si voi ceva, poezioare, povestioare, glume, ceva! Parca mai des ploua in desert decat postati si voi ceva aici. Shame on you  :-D
Somos los Reyes del Silencio. Solo con el Mar compartimos el privilegio de romperlo.

dragonfly

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #831 on: January 04, 2007, 02:27:56 PM »
La multi ani, dragutzilor! Am revenit si eu prin preajma unui calculator :-D

E greu tare dupa sarbatori. Ma obisnuisem si eu cu viata buna ... :-D
Tarde venientibus ossa

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #832 on: January 09, 2007, 08:20:16 AM »
La multi ani dragi tovarasi. Si la treaba cu mine   :|
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes.

MissSwan

• User
  • *
  • I'm a lady, not a rock bitch
    • View Profile
    • http://www.myspace.com/miss_swan_
« Reply #833 on: January 09, 2007, 08:41:30 AM »
buhuhu azi incep facultatea din nou :( si incepe si sesiunea :| bleh
Proud Mats Levén Fan
(15 Therion shows and counting)

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
« Reply #834 on: January 09, 2007, 12:43:20 PM »
Eu am scapat deja de teze, mai am doar maine la informatica!  :-D Dar oricum... bleah, scoala!

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #835 on: January 10, 2007, 01:26:58 PM »
Dragonfly, cand mai vii pe la shiti gril?  :lol:

dragonfly

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #836 on: January 10, 2007, 02:48:50 PM »
Cand ma inviti?  :-D In principiu in orice zi in care nu am meetinguri la pranz
Tarde venientibus ossa

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #837 on: January 10, 2007, 03:03:21 PM »
maine sau poimaine? :)

dragonfly

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #838 on: January 11, 2007, 01:26:18 PM »
Marti e cel mai sigur. Azi si maine am multe meetinguri... cel mai bine ne vorbim pe tel :)
Tarde venientibus ossa

ViruS

• User
  • *
  • You Will Never Walk Alone (LIVERPOOL)
    • View Profile
    • http://spaces.msn.com/members/ViruSaT/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1&_c=
« Reply #839 on: February 06, 2007, 11:03:54 PM »
Trezirea lume.....
Cum incep si eu 1 mesaj :)))
Am facut accident cu masina ,,, eu conducator :oops:.. mi-am rupt masina in 2 ,  Bine ca nu patisi nimik , in schimb masinaa nu e prea bine "lol" ras haotic de suparare

Anyway mai vorbiti si voi daia sunteti pe aici  :-P