Author Topic: Therion Goes Classic  (Read 84977 times)

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
Re: Therion Goes Classic
« Reply #90 on: November 18, 2006, 07:56:40 PM »
Eu l-am gasit pe DC. Intr-adevar, melodiile nu sunt intregi, sunt taiate framente din ele. Dar, suna bestial.

Livi, sunt de acord cu sugestia ta de a-i astepta pe cei de la Aquarius sa vedem daca organizeaza ceva dupa concert. Stiu, ma laudam ca o sa-i contactez :)
Motorash, tu cand vii in tara?
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes.

MissSwan

• User
  • *
  • I'm a lady, not a rock bitch
    • View Profile
    • http://www.myspace.com/miss_swan_
« Reply #91 on: November 18, 2006, 08:01:39 PM »
da si eu tot de pe dc l-am luat ;D
Proud Mats Levén Fan
(15 Therion shows and counting)

lavaniegos

• User
  • *
  • Rockandroll
    • View Profile
« Reply #92 on: November 18, 2006, 08:05:18 PM »
Excuse me, I need a special visa for Rumania?

Sorry for using English but i don't know Rumanian.
Psychedellic Rock N Roll

Adrimon

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #93 on: November 18, 2006, 08:10:11 PM »
pacat ca nu se va gasi de cumparat inainte de concert...
dar bina ca l-am gasit pe dc...trebuie sa-l ascult no matter what!!
ma intreb cat o sa se abtina elizabeth :P
Follow via nocturna and luna...
In the deepest forest
In the deepest dark
You will find the fire
And this secret path!

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #94 on: November 18, 2006, 08:12:03 PM »
Excuse me, I need a special visa for Rumania?

Sorry for using English but i don't know Rumanian.

As far as I know you don't need a special visa from Romania if you're Coming from Mexico. But to make sure, you should contact the Romanian Embassy in Mexico.
No worries for the English :)
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes.

MissSwan

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #95 on: November 18, 2006, 08:12:50 PM »
lavaniegos i'm not sure you might
you should mail the romanian embassy in your country and get some info
Proud Mats Levén Fan

lavaniegos

• User
  • *
  • Rockandroll
    • View Profile
« Reply #96 on: November 18, 2006, 08:14:01 PM »
Ok thx!, i'll look in internet to verify.
Psychedellic Rock N Roll

lavaniegos

• User
  • *
  • Rockandroll
    • View Profile
« Reply #97 on: November 18, 2006, 08:16:50 PM »
México, Nicaragua, Salvador, Honduras and  Guatemala don't need Visa !! Excellent.
Psychedellic Rock N Roll

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
    • http://spaces.msn.com/members/narwen0/
« Reply #98 on: November 18, 2006, 08:46:22 PM »
Hehe... imi pare rau daca postul meu a sunat mai harsh decat se voia, doar ca m-am pus in pielea artistilor, si chiar trebuie sa fie o senzatie nashpa, sa stii ca mai e putin sa lansezi un album si deja multi l-au luat de pe net. Si nu 9 dec e data lansarii  :-P Oricum, e ft greu sa-l tii hidden o data ce l-ai dat la reviewers, pentru ca astia il dau mai departe and so on...
Cat despre abtinut... pot sa fiu foooarte rabdatoare daca trebuie  :-D

Nu-i nevoie sa editezi nici un post.
Somos los Reyes del Silencio. Solo con el Mar compartimos el privilegio de romperlo.

Elenn' siluva lumenn' omentienvo.

andreinw

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #99 on: November 18, 2006, 08:47:09 PM »
daca spuneti ca sunt taiate parti din melodii...cam cat dureaza o melodie la voi?
de fapt...cam cat ocupa tot asa zisul album promo?
va intreb pentru ca mie nu mi se pare ca sunt taiate parti din melodii...am melodii normale:si de 5,6,7,8minute chiar...si am ascultat albumul azi de 3 ori si nu am sesizat nicio taiere... :roll:

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
« Reply #100 on: November 18, 2006, 08:55:04 PM »
Au fost taiate astfel incat sa incapa pe un singur CD; s-au taiat partile care se repetau, ca sa nu sune aiurea.  :-P
Somos los Reyes del Silencio. Solo con el Mar compartimos el privilegio de romperlo.

andreinw

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #101 on: November 19, 2006, 08:04:15 AM »
o fi... :roll: eu l-am luat dupa un tracker heavytorrents.org

MissSwan

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #102 on: November 19, 2006, 05:48:08 PM »
http://img.photobucket.com/albums/v227/Swan_Heart/998c5ccf.jpg

Fundatia AQUARIUS prezinta:

THERION GOES CLASSIC: Opera gotic simfonic in premiera mondiala

La 3 decenii dupa  concertele rock-simfonice de referinta ale trupelor Deep Purple si Rick Wakemann, THERION scrie istorie muzicala la Bucuresti

Daca v-ati intrebat vreodata cum ar suna Wagner, Mozart sau Verdi cu chitari electrice, baterie si bass, aveti ocazia sa aflati pe 9 decembrie cand suedezii de la Therion vor urca - pentru a doua oara - pe scena Salii Palatului. De data aceasta, intr-un concert opera-gotic-simfonic, pe care publicatiile internationale de specialitate il denumesc deja “cel mai grandios eveniment de acest tip al deceniului”.

Voci clasice, orchestra in formula completa, cor

Prestigioase voci clasice care s-au facut auzite pe scene faimoase internationale vor starni fiori in randul audientei, mai mult sau mai putin obisnuite cu vocile de opera.  Soprana Ruxandra van der Plas – Voda (Germania/Romania), al carei repertoriu include deja cateva roluri Wagneriene, si tenorul olandez cu o cariera internationala Harrie van der Plas (Olanda/Germania) au acceptat cu bucurie sa se alature acestui proiect in scop caritabil. Alaturi de ei vor canta Mona Somm (Elvetia/Franta) si tenorul Marian Somesan (Romania). Corul Academic Radio si Orchestra Nationala Radio in formula completa, vor colabora la realizarea acestei premiere mondiale. Partea orchestrala va fi sustinuta de circa 100 instrumentisti, iar grupul de 4 coristi cu care Therion si-a  obisnuit fanii in turnee va fi inlocuit de cei 70 membri ai Corului Academic Radio,  sub conducerea maestrului Dan Mihai Goia. Dat fiind raritatea punerilor in scena a operelor Wagneriene in Romania,  corul si orchestra Radio considera repertoriul o provocare si vor incepe programul de repetitii cu mult timp inainte. Rolul de onoare - de a reuni orchestra, corul, solistii clasici si membrii formatiei sub aceeasi bagheta dirijorala - ii revine germanului Markus Stollenwerk. Interesul sau in proiecte si experimente muzicale diferite de mainstream este cunoscut din seria de concerte “YOUrope Together” comandate de Philharmonie Essen, realizate in mai multe tari europene, prin care se urmareste aducerea tinerilor in salile de concert clasice si suscitarea interesului acestora pentru valorile muzicale europene.

Therion nu isi vor dezamagi fanii fideli
Atrasi de ineditul concertului si de promisiunea unui eveniment de super-calitate, fani din toata lumea si-au facut deja anuntata prezenta. Zeci de iubitori ai muzicii de calitate din Japonia, Mexic, Chile, Brazilia, Scandinavia si din toate tarile Europei se vor indrepta spre Bucuresti pentru concert. In decembrie, Bucurestiul va reusi performanta de a reprezenta cu adevarat o capitala europeana de cultura.

Repertoriu

In privinta repertoriului concertului, atat fanii riff-urilor grele, cat si iubitorii de clasica vor avea cu siguranta de ce sa-si tina respiratia, timp de aproape 2 ore....

Repertoriul este structurat pe trei parti: o parte interpretata doar de orchestra si cor, compusa din piese Therion in varianta clasica. In partea a doua se vor canta in premiera mondiala compozitii de referinta Wagner, Mozart, Verdi, Dvorak, Saint Saens in versiunea interpretativa Therion. “Greul” concertului va fi reprezentat de piese proprii Therion, cu acompaniamentul orchestrei filarmonice Radio si  Corului Academic, in care se vor dezlantui riff-urile nestavilite ale celor 3 chitaristi (Christofer Johnsson, Kristian Niemann, Johan Niemann), nuantate de ritmul bateristului de exceptie Peter Karlsson. Fanii die-hard se vor bucura de un „bonus“ - din nenumaratele piese Therion compuse pe parcursul carierei de aproape 20 ani a formatiei, vor putea asculta cateva piese in prima auditie live, dintre care unele cu acompaniament de orga!!!

Motivatie caritabila si patronaj

Evenimentul “Therion goes classic” face parte dintr-un proiect mai amplu “Ars musicae, ars medicinae – muzica impotriva cancerului” realizat de Fundatia Aquarius la initiativa Therion. Artistii suedezi vor participa pro-bono la concert, iar fondurile sunt destinate unui proiect de tratament al copiilor cu cancer din Romania in 2007.

Christofer Johnsson, despre motivatia caritabila a evenimentului, a declarat intr-un interviu pentru metalhead.ro (http://www.metalhead.ro/index2.php?_a=interviews_details&id=65&_lg=lg1)

Este bineinteles extraordinar sa poti sa ajuti copiii bolnavi de cancer, facand si arta deosebita in acelasi timp. Credinta celor de la Aquarius este aceea ca remediul nu se gaseste numai in pastilele pe care le inghiti ci si in natura mediului care te inconjoara, in multe aspecte. Cultura si in particular muzica au fost dintotdeauna o parte importanta din bunastarea oamenilor. Imbogatind vietile oamenilor cu realizari muzicale remarcabile eu cred ca sadim forta in sufletele lor care va duce la o calitate mai buna a vietii. Poti vedea peste tot in lume ca in tarile in care oamenii sunt saraci dar inca o cultura solida sunt in stare sa duca o viata intensa si bogata. Muzica singura nu poate vindeca pe nimeni, dar nici  pilula nu o poate face pentru cineva care este bolnav si si-a pierdut dorinta de a trai. Creand o atmosfera culturala sanatoasa punem de asemenea o baza pentru bunastare.

Evenimentul este realizat sub egida Ambasadei Suediei la Bucuresti, si este recomandat de Ambasada Austriei si a Germaniei.

Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si-a exprimat interesul fata de proiect si a confirmat participarea ca invitat de onoare la acesta.

Bilete

Pretul biletelor este 89, 195 si 245 lei. Biletele se gasesc in Bucuresti la Muzica, Sala Palatului, Diverta Unirii, Mall Vitan si Plaza sau online la magazinele Diverta din tara, si pe  site-ul www.concerte.fundatia-aquarius.ro.   NB:  s-au epuizat deja biletele de 89 lei la Muzica si pe www.concerte.fundatia-aquarius.ro!
« Last Edit: November 19, 2006, 07:38:29 PM by MissSwan »
Proud Mats Levén Fan

teufelssohn

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #103 on: November 19, 2006, 09:52:14 PM »
http://img.photobucket.com/albums/v227/Swan_Heart/998c5ccf.jpg

Asta e afisul concertului? Sper sa fie de vanzare, tare as vrea sa-mi cumpar, ca si de la concertul de anul trecut am cumparat si il am la mine in camera pe perete si n-o sa-l dau jos de acolo niciodata.

Cat despre berea de dupa, si io zic ca poate e mai bine sa asteptam sa vedem ce face Aquarius. La Lacrimosa asta vara a fost un fel de afterparty; din pacate nu m-am dus, fiindca amicii cu care eram atunci au insistat sa ne caram rapid dupa concert sa apucam sa ne intoarcem la C-tza cu ultimul tren, de 1:30 - care acuma nu mai este, fiindca era tren de vara, de litoral si l-au scos. Deci daca Aquarius a organizat afterparty la Lacrimosa, nu ar fi exclus sa organizeze ceva si acuma la Therion, mai ales ca vine atata lume, de peste mari si tari.
« Last Edit: November 19, 2006, 09:57:32 PM by teufelssohn »
"Life is the great indulgence - death, the great abstinence. Therefore, make the most of life - HERE AND NOW!"

Anton Szandor LaVey

MissSwan

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #104 on: November 19, 2006, 10:10:03 PM »
da asta e posterul, sigur o sa aiba de vanzare :)
si eu il am p cel d anul trecut in sufragerie exact in fata calculatorului sa-l vad mereu ;D mai e si autografiat ;D
Proud Mats Levén Fan

Motorash

• User
  • *
  • Another drinking fan with a metal problem
    • View Profile
« Reply #105 on: November 20, 2006, 12:24:32 PM »

Motorash, tu cand vii in tara?

deocamdata intrebarea e un picutz fara raspuns. cel mai tarziu, insa, are sa fie 9 decembrie, la ora 14, cel mai devreme 1 sau 2 decembrie
Live long, die young... better never than later

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
« Reply #106 on: November 20, 2006, 01:24:22 PM »
Si eu il am pe cel de anu' trecut.... insa slabe sanse sa-l pun in fatza calculatorului, nu vreau sa-mi acopar fereastra  :-D Iar cel din decembrie deja e afisat outdoors, l-am vazut zilele trecute. Yay!  :mrgreen:

andreinw

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #107 on: November 20, 2006, 06:36:22 PM »
tvr2 coproducator?? :roll: sounds interesting...

MissSwan

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #108 on: November 20, 2006, 07:48:26 PM »
da tvr2 o sa filmeze concertul si probabil k de craciun o sa-l dea p post ;D
Proud Mats Levén Fan

Elizabeth

• Moderator
  • User
  • Ahava le haim.
    • View Profile
« Reply #109 on: November 20, 2006, 08:23:51 PM »
Frumos cadou de Craciun... pacat ca nu-l sarbatoresc!  :-D

dragonfly

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #110 on: November 21, 2006, 07:58:09 AM »
Ar fi dragutz sa organizeze cei de la Aquarius un afterparty  :-D, dar cred ca depinde si de ce vor cei de la Therion. Spre exemplu cei de la Tiamat au vrut petrecere privata, fara fani...

Tarde venientibus ossa

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #111 on: November 21, 2006, 08:01:56 AM »
Ar fi dragutz sa organizeze cei de la Aquarius un afterparty  :-D, dar cred ca depinde si de ce vor cei de la Therion. Spre exemplu cei de la Tiamat au vrut petrecere privata, fara fani...
Pai afterparty doar pentru fani. Vin multicei din afara tarii si doar n-o sa-i lase sa se duca fiecare pe unde apuca :)

dragonfly

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #112 on: November 21, 2006, 09:04:26 AM »
Merge si asa  :-)
Tarde venientibus ossa

Motorash

• User
  • *
  • Another drinking fan with a metal problem
    • View Profile
« Reply #113 on: November 22, 2006, 07:54:28 AM »
La seminar cine merge? Cel din 8 decembrie. Aquarius va actualiza site-ul pe 23 decembrie (maine) si vom afla cum se poate intra la seminar.

btw, Lake, ma intorc pe 29 noiembrie la 12 nuaptea. Pe 30 ne putem vedea :)
Live long, die young... better never than later

MissSwan

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #114 on: November 22, 2006, 08:42:15 AM »
eu eu ;D merg categoric :)
Proud Mats Levén Fan

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #115 on: November 22, 2006, 10:08:47 AM »
Ati vazut stirile de pe main site? "Three weeks before the Therion goes classic show (December 9th, Palace Hall, Bucharest) we are proud to announce a huge surprise to the fans:
Ex Scorpions and Electric Sky member Uli Jon Roth, currently developing his own projects with the Sky Orchestra, confirmed his participation as Special Guest Artist in the international cast “Ars musicae, ars medicinae – music against cancer” project." (e mai mult da n-are rost sa copiez tot) Niiice.

Da, cred ca ati vazut tinand cont de intrebarea despre seminar :)

Edit: Dupa ce am citit si eu mai bine mesajul, chiar sunt curioasa unde vrea omul ala sa ajunga cu acest seminar.
« Last Edit: November 22, 2006, 12:02:19 PM by LakeOfTearz »

Adrimon

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #116 on: November 22, 2006, 12:00:34 PM »
Se va vorbi despre fuziunea dintre muzica rock si cea clasica,o sa fie prezent si Christofer Johnsson....mi se pare o buna oportunitate de a intra in atmosfera concertului.

Stie cineva ceva despre o eventuala sesiune de autografe?
Follow via nocturna and luna...
In the deepest forest
In the deepest dark
You will find the fire
And this secret path!

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #117 on: November 22, 2006, 12:28:15 PM »
Se va vorbi despre fuziunea dintre muzica rock si cea clasica,o sa fie prezent si Christofer Johnsson....mi se pare o buna oportunitate de a intra in atmosfera concertului.
Dap, dar wth: "- ... nowadays classical music is usually being presented to the audience in a way which almost inevitably alienates the public by not making any serious efforts to tune into the spirit of the time and age we live in"
Singura problema e ca muzica asta a fost scrisa pentru o audienta moarta de ceva veacuri.

Apoi "Instead, Music has been sidelined and completely overtaken by computer games and other forms of entertainment?? It is a sad fact that our combined Western societies increasingly resemble a cultural wasteland. And this despite the fact that it has never been easier to have free access for the man in the street to what maybe the richest artistic heritage this world has ever produced? The point is, however, that art has ceased to play a pivotal role in society and has been eclipsed or replaced by glittering emptiness."
Hmmm, dar animatia (adica jocurile pe computer) nu sunt si ele o arta care a evoluat de la a face un punct sa se miste stanga dreapta la filmele din ziua de azi? In plus, cele doua se pot combina f bine, uneori chiar o fac. Suna interesant si in acelasi timp un pic paranoic omu.

Stie cineva ceva despre o eventuala sesiune de autografe?
Dap, va fi.

dragonfly

• User
  • *
    • View Profile
« Reply #118 on: November 22, 2006, 01:27:24 PM »
La seminar cine merge? Cel din 8 decembrie. Aquarius va actualiza site-ul pe 23 decembrie (maine) si vom afla cum se poate intra la seminar.

Eu am cam ramas in urma cu vestile. Ce seminar? Unde va fi?
Tarde venientibus ossa

LakeOfTearz

• Global Moderator
  • User
  • \m/
    • View Profile
« Reply #119 on: November 22, 2006, 01:31:47 PM »

Eu am cam ramas in urma cu vestile. Ce seminar? Unde va fi?
http://main.megatherion.com/News/233.xhtml