Interitus Dei merita, e un metal interesant cu elemente din mai multe subgenuri, si gothic, si doom, si death; ma rog, ei insisi isi denumesc stilul "eclectic metal". Nu am primul album, Lonely with Idols, nu l-am gasit niciunde; am The End of the Revelation pe caseta, ca doar asa s-a gasit si e posibil inca sa se mai gaseasca; si mai am mp3uri de pe Unholy si THe End of the Revelation de la cineva care le-a obtinut de la altcineva care le avea direct de la trupa, un fel de lantul slabiciunilor. Pe The End of the Revelation si pe Unholy au si voce feminina, Ana Mladinovici, care din 2002 incoace canta la Magica. Dar in concerte canta acuma si piese vechi si suna altfel fara voce feminina, dar nu suna rau, desi poate era mai bine sa isi gaseasca o noua vocalista dupa plecarea Anei. Merita ascultate piese vechi precum Eclectic Heart, My Demons, Forbidden Epitaph, Fear, Queen of Undead, The End of the Revelation. Cat despre piesele noi, din ce am auzit la concertul de pe 9 septembrie, am retinut Pagan and Proud (s-ar putea tot asa sa se cheme si noul album; initial se gandisera la Pagan Songs, apoi parca la Pagan Rites, sau asa ceva, dar Pagan and Proud parca suna mai bine, e si aliterativ prin repetitia p-ului, deci are Stabreim, ca textele literare germanice foarte vechi), The Memory of the Snake (asta e full download la ei pe site), The Portrait of Pain, The Lord of Flies, restul nu mai stiu, dar mi-a placut mult ce am auzit si abia astept albumul cel nou. Si Magica imi place mult de tot. Si ei sunt pe cale sa scoata un nou album, "Hereafter", pe care il astept de asemenea cu nerabdare. Cica prin februarie sau martie 2007 va fi lansarea lui.